Home
Bouwen met een Architect
Timing
Om van start te kunnen gaan met de effectieve uitvoering van de werken, is vaak rekening te houden met een voorbereidingsfase van ongeveer 1 jaar!

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillende fases.

Timing tabel

Deze voorbereidingsfase kan eventueel ingekort worden afhankelijk van volgende factoren:
  • Indien er snelle beslissingen genomen worden tijdens de ontwerpfase, kan deze periode ingekort worden. Het is echter aangewezen om alle ontwerpaspecten grondig af te wegen. Hiervoor is tijd nodig. Het gaat immers over een uiterst belangrijk proces, dat bepalend is voor de rest van het bouwproces! Dus beter vooraf goed plannen, dan tijdens de uitvoering te moeten improviseren!
  • De behandelingperiode van het dossier op de Technische Dienst (gemeentelijk) en eventueel op Stedenbouw (provinciaal) is onvoorspelbaar. Gemiddeld is rekening te houden met 3 maanden.
  • De wachttijd van de aannemer is eveneens niet in te schatten. De duurste aannemer kan misschien onmiddellijk starten; de voordeligste aannemer heeft misschien een wachttijd van 4 maanden...
De uitvoeringperiode voor het bouwen van een gemiddelde nieuwbouwwoning duurt ongeveer één jaar. Afhankelijk van de afwerkingsmaterialen kan dit langer zijn. Zo zal een houten parketvloer slechts geplaatst kunnen worden, wanneer de dekvloer (chape) volledig uitgedroogd is. Soms zijn ook vorst en regen de spelbreker.Bouwen met een ArchitectDownload hier de brochures:
(pdf 1,76 MB)